1 træ (printbar vintage A4-illustration)

125DKK

For 125 kr. får landsbyerne et træ, som kan producere 2 kg parkiafrugter om året, når det har vokset sig stort. Parkiafrugternes frø er utroligt næringsrige og proteinindholdet er højere end i kyllingekød.

Parkiatræernes rødder holder på vandet i jorden og i skyggen af parkiatræerne kan landsbyerne så andre afgrøder.

Illustrationen er en vintage-inspireret udgave med information om parkia biglobosa. Du kan læse mere om træets egenskaber nederst på siden her.
Illustrationens størrelse er i A4, men kan også printes ud som A5, hvis det ønskes.

Varekategori:

Beskrivelse

Vil du vide mere om parkiatræet?

Parkiatræer er en hårdfør, lokal afrikansk art, som klarer sig fint i de, til tider, meget hårde omgivelser.

Et parkiatræ producerer gennemsnitligt 2 kg parkiafrugter om året, og frugternes frø er meget næringsrige. Faktisk kan frøenes proteinindhold erstatte kød i madlavningen, hvilket er en stor fordel for landsbyerne, da kød langt fra er noget man spiser hver dag. Når parkiafrugterne bruges til at lave soumbala fremhæver gæringsprocessen desuden stoffer, som modvirker højt blodtryk. 

Udover de proteinholdige frø, har parkiafrugterne sødligt og fed frugtkød, som børn i landsbyerne elsker – det er naturens slik, med et godt fedtindhold til børnene. Også parkiatræernes bark og rødder kan bruges – de lokale bruger det til medicinske formål, mens de spæde blade og nye skud fra træets top kan bruges i madlavning.

Det er derfor ikke uden grund at vi kalder parkiatræet for et vidundertræ!

I projektets første 10 landsbyers plantager er udgifterne til hegn, frø og materialer for hvert enkelt træ endt på 125 kr, og derfor kan vi allerede nu vurdere omkostninger til de næste 10 plantager.

Parkia-træ til Burkina Faso