Parkiatræet

I følge de lokales animistiske tro, bringer det ulykke at plante træer som Parkiatræet på deres marker, hvilket fraholder dem i det. Med oplysning og undervisning har SocieTrees overbevist 100 viljestærke kvinder fra 10 landsbyer til at indgå et samarbejde. Det samarbejde har nu resulterede i 10 Parkia plantager.

Når Parkia træerne er omkring 5-7 år gamle begynder de at producere bælge. Ét træ vil producere 2,5 kg. bælgefrugter om året. Med 500 træer til hver landsby får de rigelige mængder til at bespise deres egen landsby og kan vælge at sælge det videre, hvilket er en proces SocieTrees på sigt ønsker at hjælpe dem med.

Bælgene fermenteres og bliver til en traditionel spise kaldet Soumbala, se videoen nedenfor for at få hele processen med.

Om få år vil Parkiatræerne producere bælge med 3,5 TON protein, hvert eneste år, som kan brødføde 10.000 sultne mennesker. Vores fingre bliver grønnere for hver dag og vi glæder os til at kunne etablere flere plantager og mætte flere munde, forhåbentligt snart.

parkiaplante