HVORDAN

SocieTrees arbejder for at styrke Burkina Faso gennem udviklingshjælp og “hjælp til selvhjælp”. Vi tror på, at samarbejde og vidensdeling er vejen frem i udviklingsarbejde, fordi befolkningen på den måde selv kan tage del i at skabe en bedre fremtid for deres børn.

Med plantageprojektet Mousso Ta Yiri giver vi landsbyerne mulighed for selv at tage medansvar for udviklingen. Et ansvar som kvinderne i landsbyerne har løftet utroligt flot.

Om få år kan de seje kvinder i vores samarbejdslandsbyer høste 10 ton proteinfyldte bælgefrugter, som skal øge fødevaresikkerheden for deres familier, landsbyer og omkringliggende områder. Årligt!

Vi kalder projektet Mousso Ta Yiri, som på dansk betyder Kvindernes Træer. Projektet er et samarbejde med 10 burkinske landsbyer, hvor i alt 100 kvinder har tilplantet 50 hektar med de hårdføre Parkiatræer.

I praksis er der 10 demokratisk valgte kvindelige repræsentanter fra hver af de 10 landsbyer (i alt 100), heriblandt bliver en udpeget som præsident og en som sekretær. De står for den operationelle proces med at plante træerne. De deltagende kvinder har fået skøder på jorden, hvorpå plantagerne plantes, så de er ejerne af træerne.

Kvinderne, der deltager i projektet, har retten til at sælge parkia-frugterne fra Parkiatræet.

 Læs mere om parkiatræet

Målet med projektet er at give de lokale kvinder en indtægt og øge fødevaresikkerheden. Samtidig er det meget vigtigt for SocieTrees at skabe den bedst mulige grobund for ligestilling, samt styrke kvindernes position i samfundene. Derfor har kvinderne fået styringen på projektet, og de løfter opgaven med styrke!

Se vores animation og bliv klogere: