HVOR

afrikaburkina-2

Burkina Faso ligger i det vestlige Afrika, og her arbejder SocieTrees, som er en lille frivillig aarhusiansk organisation med en række ildsjæle. Mere præcist arbejder vi for den sydvestlige del af Burkina Faso. Her udfolder projektet sig i 10 landsbyer og forhåbentligt flere i fremtiden! Afrika er det næststørste kontinent i verden. Faktisk så stort at både Kina, USA og Indien kan være på det afrikanske kontinent samtidig. Derfor er der også stor forskel på klimaet, og dette har betydet, at der er stor forskel på, hvordan afrikanerne lever i de forskellige regioner, hvilket ses tydeligt på deres mangfoldige kultur.

Burkina Faso ligger i Vestafrika og strækker sig fra den varme og tørre Saharaørken i nord til stepperne mod syd.
Navnet Burkina Faso betyder ‘værdighedens land’ og landets kultur og tro er baseret på animistisk levevis og traditioner med indflydelser fra forskellige religioner.

Klimaet i Burkina Faso er tørt og hårdt, og især i den nordlige del af landet er tørker en trussel som kan få store konsekvenser for lokalbefolkningen.

Derfor er landet afhængigt af stærke afgrøder som kan klare tørken, og en af de afgrøder er træsorten Parkia Biglobosa.
Men Parkia træerne kan mere end bare overleve i de hårde omgivelser; de har næringsrige superfrugter, som har et højt fedt- og proteinindhold, der kan erstatte kød i madlavningen for de lokale.

I den vestlige del af landet er kvinderne specialister i at benytte Parkiafrugterne – de laver soumbala af bælgene, som benyttes i madlavningen og tilfører vigtig næring.

Læs mere om Parkiatræet her.

Hytter i Burkina Faso

Er du nysgerrig på at vide mere om levevilkårende så se filmen om en dag i en Karaboro kvindes liv: